Kesudiós-marcipános-macha teás bonbon

  • 2016.02.21.
  • 3

Viola barátnőmtől kaptam egy pár szem Szántó Tibor féle marcipángolyót, kesudiós-macha teás ízben. Eszméletlenül finom volt, olyannyira, hogy meg kellett próbálnom itthon, bonbontöltelékként valami hasonlót előállítani.
A marcipánt és a kesudiót fele-fele arányban kevertem ki, és egy kevés tejszínnel lazítottam az állagán, hogy bonbonhüvelyekbe lehessen adagolni. Az eredeti marcipángolyóban lévő különleges, füstös ízű kesudiót sajnos nem sikerült beszereznem, helyette natúr kesudiót használtam, amit aprítás előtt egy kicsit megpirítottam.
Nagyon finom lett, azóta már sokszor készítettem, egy darabig biztosan ez lesz a kedvenc bonbonom.Hozzávalók: (24 darabhoz)- A kesudiós-marcipános töltelékhez:70 g natúr kesudió70 g marcipán1 teáskanál macha teapor1 teáskanál cukor1 csipetnyi Maldon füstölt só60 ml habtejszín- A csokiburokhoz:200 g étcsokoládé2 g porított kakaóvajElkészítés:A kesudiót egy serpenyőben megpirítjuk és félre rakjuk hűlni.A tejszínt felforraljuk, a tűzről lehúzzuk, és hozzákeverjük a macha teaport.A kesudiót S késes aprítóval zsemlemorzsa nagyságúra zúzzuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott marcipánt, a cukrot, a sót, végül a kihűlt macha teás tejszínt is hozzáöntjük. Egy homogén krémet kapunk, amit nyomózsákba kanalazunk.Az étcsokit temperáljuk: 40-45 fokosra melegítjük, majd visszahűtjük 34-35 fokosra, ekkor hozzákeverjük a porított kakaóvajat.Elkészítjük a csokihüvelyeket: tovább hűtjük az étcsokit 31-32 fokosra, és megtöltjük vele a polikarbonát formát. Amikor már minden mélyedés megtelt csokival, az előre kikészített sütőpapír felé fordítjuk a formát, hogy a felesleges csoki lecsepegjen. A polikarbonát formát habkártyával lehúzzuk, és a sütőpapíron lévő csokit visszakanalazzuk a csokis tálba – a maradék csoki mennyiséggel fogjuk a bonbonokat lezárni. A formát 10 percre a hűtőbe tesszük, hogy a csokihüvelyek megdermedjenek.Nyomózsákból a mélyedésekbe adagoljuk a kesudiós-marcipános tölteléket, helyet hagyva a lezárásnak, majd még 15 percre visszük a hűtőbe.Az újratemperált csokival lezárjuk a bonbonokat. Újabb 30 perc hűtés után kifordítjuk a kész bonbonokat a formából.A recept a Kifőztük magazin februári számában is megtalálható.