Legegyszerűbb leveles almás

  • 2013.04.19.
  • 3







Jennifer Chong oldalán akadtam erre a gyönyörűségre, és nem
csak a süti látványa, hanem az egyszerűsége is azonnal meggyőzött. Megörültem
neki, mert mindig akad itthon néhány alma, és leveles tésztát is tartok általában
a fagyasztóban (nagyon hasznos alapanyag, édes és sós finomságokhoz egyaránt).
Ha mindez megvan, pillanatok alatt illatozó, ropogós finomság készíthető
belőle, ami váratlan vendégek esetén különösen jól jöhet :)!



Hozzávalók:

(400 g) 1 csomag fagyasztott leveles tészta

4 nagyobb szem alma

15 dkg kristálycukor (vagy barnacukor)

1 tk. őrölt fahéj

1/4 tk. só

frissen facsart citromlé

porcukor a tetejére



Elkészítés:


A leveles tésztát a fagyasztóból kivéve lisztezett deszkára
teszem, 25 perc alatt kiolvasztom.



Az almákat héjastól 2-3 mm vékony szeletekre vágom, és a citromlével
meglocsolom. Rászórom a cukrot, sót és a fahéjat is, óvatosan elkeverem az
egészet. Pár percre félrerakom.



A leveles tésztát 2-3 részre osztom, és akkorára nyújtom,
hogy az almaszeletek kényelmesen elférjenek rajta. Az almák alatti területet villával megszurkálom. A tésztalapokat sütőpapírral
kibélelt tepsibe teszem, az almát szépen a tetejére pakolom.



Előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütő 4-es fokozat) 20-25
perc alatt aranybarnára sütöm.



Porcukorral megszórva tálalom.