Gombás-fetás-olívás tészta
- 2017.02.06.
- 9
Hétköznapokra való, gyors tésztafogást készítettem a hűtőben talált – már majdnem elfelejtett – csiperkegombákból, egy kis fetával és olajbogyóval felturbózva, dióval megszórva. Az augusztusi bazsalikom szüretből készült házi pesztóm sajnos már elfogyott, ezért most boltit használtam, de a házi változat receptjét is mellékelem, hogy a napsütéses nyári napokon, szezon idején kéznél legyen. Már alig várom, hogy újra teleültethessem a teraszt fűszernövényekkel, és idén a koriandert sem fogom kihagyni.A recept a Kifőztük magazinban is megjelent.
Hozzávalók:- A tésztához:
25 dkg orsó tészta
25 dkg gomba
1 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
15-20 szem fekete olívabogyó
7,5 dkg feta
3 dkg dió - A pesztóhoz:
2,5 dkg friss bazsalikom
5 dkg parmezán
2-3 evőkanál frissen facsart citromlé
3 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
frissen őrölt borsElkészítés:A gombát megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.Az olívabogyókat háromfelé vágjuk, a fetát is feldaraboljuk és félre rakjuk.A bazsalikomot, a parmezánt, a citromlevet, az olívaolajat és a fokhagymát késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük, és jól összedolgozzuk, borssal ízesítjük.A tésztát megfőzzük.Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, és megpirítjuk a felszeletelt gombát.A pesztót a tésztához keverjük, hozzáadjuk a gombát, az olívabogyót, a fetát és a diót is.
A szerzőről
Ízharmonikus