Szilvás piskóta

  • 2012.11.05.
  • 1

















Hozzávalók:

Piskótához:
18ek liszt
13ek gyümölcs cukor
4db tojás
10dkg ráma kocka
1cs sütőpor
2dl tej
1cs vaníliás cukor
citromhéj

1/2kg szilva
fahéj


A piskótához a vajat a cukorral,vaníliás cukorral kikeverjük,majd
egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citromhéjat. A lisztet
összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztet,a teje és összekeverjük. Végül kanalazva hozzáadjuk a habot.
Tepsit kivajazunk alul és beleöntjük a tésztát.A szilvát apró kockákra vágjuk, és egy kiskanál fahéjjal összekeverjük. A tésztába beledobáljuk a szilvát, és előmelegített sütőben, 180C-on 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt felvágjuk és megszórjuk porcukorral.