Gyümölcsrizs

  • 2013.04.19.
  • 1





Nagyon szeretem a gyümölcsrizst,mert könnyű elkészíteni,és egy meleg napon a hideg gyümölcsrizs isteni,és persze sokféle gyümölccsel lehet elkészíteni. Ez a verzió naranccsal,ananásszal és barackkal készült. Az ananász és a barack most konzerv volt.

Hozzávalók:

25dkg rizs
3dkg vaj
8dl. tej
cukor ízlés szerint
csipet só
reszelt citromhéj vagy egészben
pici fahéj /elhagyható
1cs. vaníliás cukor
3-4dl tejszín
gyümölcsök

A
megmosott rizs annyi vízzel öntjük le,amennyi éppen ellepi. Pici sóval
ízesítjük,és beledobjuk a vajat. Addig hagyjuk állni.amíg a rizsszemek
magukba szívják a vizet. Beleöntjük a tejet,a reszelt citromhéjat,és a
fahéjat,majd lassú tűzön jó puhára főzzük. A főzés végé felé
belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Hideg vízbe állítjuk az edényt,így hamarabb kihűl. Közben a gyümölcsöket apróra vágjuk és a tejszínhabot felverjük,majd a kihűlt rizshez adjuk. Hűtőben jól lehűtjük. Tejszínhabbal és gyümölccsel díszíthetjük.