Fonott foszlós kalács

  • 2013.01.04.
  • 0





Isteni foszlós kalács, kakaóval, lekvárral, mézzel. Másnap is puha marad,bár nem sok szokott maradni ☺ ☺


Hozzávalók:


40dkg liszt
1,5dl langyos tej
2dkg élesztő
pici só
1db tojás
6dkg margarin
2ek. gyümölcs cukor
1db citrom reszelt héja

lekenéshez 1db tojás vagy tej

Az élesztőt a langyos tejben,egy kis cukorral elkeverjük és felfuttatjuk. Majd a többi hozzávalókkal együtt kissé kemény tésztává dagasztjuk. Letakarva 45percig kelesztjük. Ezután
három részre osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként hosszúkás rudakat formázunk, és összefonjuk. Én sütőpapírral bélelt ,gyümölcskenyér sütő formába tettem, a tetejét lekenjük tojással,és 30percig kelesztjük. Sütés előtt a kalácsot még egyszer lekenjük tojással. Előmelegített sütőben 180C-on kb.40percig sütjük. A sütő aljába tegyük egy kis tálban vizet,hogy a kalács gőzben süljön.














Címkék

Hal