Csörögefánk / Forgácsfánk
- 2012.11.27.
- 2
Imádom ezt a fánkot,nem tudok belőle eleget sütni :)
Gyorsan készen van,mivel nem kell keleszteni,csak összegyúrni,nyújtani,sütni! Lekvárral és fahéjas porcukorral Isteni!
:)
Hozzávalók:
50dkg liszt
15dkg vaj
3db tojás sárgája
5dkg gyümölcs cukor
1tk só
1cs. sütőpor
2-3 ek. rum vagy pár csepp aroma
2dl tejföl
A hozzávalókat egy nagy tálban jól összegyúrjuk,hogy egynemű tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk,olyan 3mm-re,és trapézokra vágjunk derelye vágóval,és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. Az egyik sarkát áthúzzuk a nyíláson. Bő,forró olajban kis adagokban aranybarnára sütjük a fánkokat. Lekvárral és porcukorral kínáljuk.