Medvehagyma pestos pasta

  • 2012.04.02.
  • 0

A medvehagyma szezonja megkezdődött, és most már nagyjából mindenhol lehet kapni. Ez persze marha jó, mert én is vártam már rá, de igazából nem terveztem semmi receptet írni ezzel az alkatrésszel. Mivel medvehagymás krumplipüré és pesto a legtöbb blogon megtalálható, így nem éreztem arra késztetést, hogy én is bővítsem a sort egy újabb ilyen recepttel. Ellenben az egyik ebédemet, amiben a tésztának a tökéletes párja volt ez a medvehagymás pesto, lefotóztam, a fotó egész vagány lett, így viszont úgy éreztem, hogy muszáj írnom nekem is egy pestos receptet.Tehát sajnálom, de növeltem a világhálón megtalálható digitális szemét méretét, de ami biztos, hogy ha valaki megcsinálja ezt a receptet, nem fog foglalkozni ilyen balga dolgokkal.Oh, és míg el nem felejtem, egy újabb olcsó és gyors receptről van szó!!!Hozzávalók:1 csomag medvehagyma1 marék dió1 marék frissen reszelt pecorino/parmezán1/4 bögrényi extra-szűz olívaolaj1/2 citrom levepár levél friss bazsalikomfrissen őrölt borssóAz egyszerűség netovábbja ez az egész pestokészítés, de ez nem egy újkeletű felfedezés, azt hiszem. A tésztánkat tegyük oda főni, és míg az elkészül, addig a pestonk is frissen fogyasztásra készen áll majd.Egy robotgépbe vagy mozsárban hősködjünk; én a robotgépet részesítem előnyben, bár ez nem olyan autentikus, elismerem.Szóval robotgépbe szórjuk bele a diót és zúzzuk össze, dobjuk rá a medvehagymát és hagyjuk együtt pürésíteni a dióval. Közben öntsük hozzá az olívaolajat apránként; a cél, hogy szép, ne túl tömör állagú szószt kapjunk.Amikor már szép egynemű a pestonk, adjuk hozzá a sajtot, a citrom levét és a fűszereket, és pár percig hagyjuk a robotgépet munkálkodni. Készen is vagyunk, de természetesen egy kóstolást tegyünk, mielőtt tálaljuk, mert lehet, hogy kell még egy kis só, bors vagy sajt az egészbe!A tésztánk megfőtt, szűrjük le és tányérba kiszedve kanalazzuk rá a pestonkat, amit aztán össze is keverhetünk vagy csak hagyhatjuk a pasta tetején pihenni és rábízzuk mindenkire, hogy oldja meg magának a szájíze szerint, hisz ez egy bensőséges dolog, akár a tatár beefsteak elkészítése!

Címkék

Medvehagyma Pasta Hal