Besameles töltött padlizsán

  • 2012.05.08.
  • 4

Volt már itt a blogon töltött padlizsános megfejtés, de az paradicsomos volt meg nem is ilyesmi, mint ez a mostani. Könnyed kis receptnek tűnik, de a besamelnek köszönhetően azért egy elég laktató ételről van itt szó, kérem szépen!Plusz örömhír mindenkinek, hogy nincs benne semmi ismeretlen fűszer, teljes mértékben a földön jártam. Pedig raktam volna bele mentát vagy friss bazsalikomot is, de visszafogtam magam, mert mindent a népért, az olvasokért!Tudom, már unalomig rágtam azt a fát, amin a "Fél óra alatt kész!" szövegem van, tehát örömmel jelentem, hogy itt egy recept, ami sokkal több időt vesz igénybe, és - hála a jó égnek - még tök sok mosatlan is gyarapítja a konyhánkat, ha elkészítjük. Szóval ez nem egy klasszikus hétköznapi Ínyences recept, de azért próbálkozzatok vele, mondjuk hétvégén vagy izé... ünnepeken, például szülinapi torta helyett, tetszik érteni?!Hozzávalók:2db padlizsán0,5kg gomba0,5kg darált csirkehús20dkg edami sajt1 csokor petrezselyem1tk majoránnafrissen őrölt borssóolívaolaj+ besamelEngedjétek meg nekem, hogy nagyon lusta legyek és a besamel receptet ne kelljen leírnom újra, mert már többször megtettem itt a blogon. Mondjuk itt egy link, innen ki lehet vadászni, hogy hogyan kell csinálni vagy pedig Google a jó barát!A többi pedig úgy zajlik, hogy a padlizsánokat félbevágjuk és a belsejüket kikaparjuk, hogy kis "hajókat" kapjunk, majd kevés sóval besózzuk és kis időre félretesszük őket.Addig a gombát felvágjuk szeletekre, amit kevés olívaolajon megsütünk bors társaságában. Amikor a gombánk már szépen megpirult, hozzáadjuk a kikapart padlizsán húsát, amit apróra összevágtunk és azt is megsütjük, majd a darált csirkehúst is a gombához adjuk.Közben sózzuk az egészet és a majoránnával fűszerezzük és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.Ezalatt elkészítettük a besamelünk, amit jó, ha kicsit hígabbra csinálunk, nem túl masszív állagúra. Ebből pár kanállal adunk a sült húshoz; annyit, hogy jól keverhető, könnyű szerkezete legyen a masszának. Erre még szórjuk rá a sajtot, keverjük jól el az egészet és töltsük meg a padlizsánokat, melyek tetejét szórjuk még meg egy kis sajttal.A maradék besamellel még körbeönthetjük a tepsit és 200 fokos sütőben kb. 15-20 percre tegyük be a padlizsánokat. Amikor készen vagyunk, fogyaszthatjuk magában vagy rizzsel a remekművünket.