Csirkecurry krumplival és zöldbabbal

  • 2012.11.02.
  • 8









Gyorsan és könnyen
elkészíthető, finom, teljes értékű főétel, fogyasztható magában, vagy rizzsel,
lepénykenyérrel tálalva. Ha köret nélkül akarjuk tálalni, 3 szem krumplival és
30-40 deka zöldbabbal számoljunk. Az ötlet a Good Food magazinból származik, de a fűszerezésen változtattam,így kicsit öszvér, de inkább indiai ízvilágot képviselő étel született belőle.



Recept



50 deka csirkecombfilé

egy fej hagyma

két nagy darab krumpli

két gerezd fokhagyma

20 deka ceruzabab (fagyasztott is lehet)

két evőkanál currypaszta (vörös, enyhén csípős)

egy 500 grammos passzírozott paradicsom

három evőkanál zsírosabb (3-4%) joghurt

római kömény

indiai fűszerkeverék (garam masala)

egy evőkanál olaj



A hagymát felaprítom, a csirkehúst kockákra vágom. Az
olajat mélyebb serpenyőben felforrósítom, rádobom a hagymát, megszórom római
köménnyel és pár percig pirítom. Hozzáadom a húst, ezzel még öt percig sütöm.
Belekeverem a currypasztát,
egy percig kevergetve sütöm. Beleteszem a nagyobb kockákra vágott krumplit, a
paradicsomot, a reszelt fokhagymát, a fűszerkeveréket, egy deci vizet és fedő
alatt addig főzöm, amíg a hús és a krumpli majdnem teljesen puha lesz. Ekkor
beleteszem a zöldbabot is, ha kell, öntök alá még vizet, és készre főzöm az
ételt. Ha minden megpuhult, a levébe keverem a joghurtot - ezzel már nem forralom -, és tálalom.

Változat: elhagyjuk a
currypasztát, római köményt, joghurtot, emeljük a fokhagyma mennyiségét (4-5
gerezd elég), és a végén, a zöldbabbal együtt friss zöldfűszereket (petrezselyem,
bazsalikom, kakukkfű) adunk hozzá. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk, és nem
hívjuk currynek.



A recept eredetileg a
Bezzeganyán
jelent meg.