Zöldbabsaláta

  • 2013.01.27.
  • 1







Nagy nehezen eljutottam az idei első bejegyzés megírásához, már épp ideje volt.


Nem tudom, ki hogy van vele, én mostanában egyre jobban kívánom a könnyebb, zöldséges ételeket, friss salátákat, na meg a tavaszt, úgyhogy most is egy salátareceptet fogok megosztani.

Egyik kedvencünk
a zöld vajbab, gyakran
használom salátának, zöldköretnek. Ha ezt az alapot dúsítjuk lecsöpögtetett
olajos tonhallal, esetleg szardíniával, pár szem főtt újkrumplival és főtt
tojással, az öntetben a narancslét citromlére vagy gyenge ecetre cseréljük, és
olajbogyóval díszítjük, kész is a nizzai saláta (salade nicoise).

Recept



30 dkg roppanósra főtt
zöldbab (vajbab)
egy kisebb fej lilahagyma
2-3 szem paradicsom
10 dkg mozzarella
fél fej zöldsaláta (jégsaláta, római saláta)
egy marék ruccola
só, frissen őrölt bors
olívaolaj
egy kicsi narancs leve



A lilahagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom, a
paradicsomot vékonyabb cikkekre szeletelem, a salátát felcsíkozom vagy kisebb
darabokra tépem, a sajtot felkockázom. A főtt, kihűlt babot tálba teszem a
többi hozzávalóval, megszórom sóval, borssal, ráfacsarom a narancs levét és
megöntözöm olívaolajjal. Behűtöm kb. egy órára, de fogyasztás előtt 15 perccel
szobahőmérsékleten tartom, hogy az olaj ne legyen dermedt.