Sült oldalas

  • 2015.02.04.
  • 7

Egy kicsit eltűntem a blogról az utóbbi időben. Sajnos erős időhiányban szenvedek... De most hztam egy isteni finomságot. Bár én nem vagyok egy nagy disznóhús rajongó, de mostanában többször is került az asztalunkra ez a fajta sült oldalas.
Hozzávalók, amiket használtam hozzá:1 szép méretes oldalasfűszerek:- kömény- bors- sóAz "öntethez":3-4 ek barbecue szósz (édes fajta)2 ek méz2 ek ketchup6-7 db fokhagyma gerezd lepréselve1 fej hagymaAz oldalast jó alaposan mindkét oldalán befűszereztem a sóval, borssal és a köménnyel. Egy éjszakára becsomagolva alufóliába, vagy folpackba hűtőben pihentettem. Ezután előmelegített közel 200 fokos sütőben 1,5 vagy 2 órán keresztül lefedve sütöttem, úgy, hogy némi vizet öntöttem az edény aljába. Ezután az öntetet készítettem el, ami végül is abból állt, hogy az összes hozzávalót elkevertem egy tálkában. A húsról levettem a fedőt és gondosan megkentem az oldalas minden részéta fokhagymás szósszal, valamint a feldarabolt hagymát is alászórtam a hús alá. Ezután fedés nélkül sütöttem az oldalast addig, amíg szépen pirulni kezdett. Utána már csak falatozni kellett és gondosan kitunkolni a szósz, ami az edény aljában összegyűlt:)