Gesztenyés muffin

  • 2013.02.17.
  • 7




A muffin az egyik legnagyobb kedvenc süteményem. Olyan sokféleképpen lehet elkészíteni, hogy a több szakácskönyvet meg lehetne vele tölteni. Ma délután édes leányzómmal gesztenyés változatban készítettük el. Nagyon kellemes, erőteljes gesztenyés íze lett, bár az is igaz, hogy nem sajnáltuk belőle a gesztenyét:D

Hozzávalók, amiket használtam:

2 egész tojás
3 ek tejföl
1 bögre cukor
25 dkg gesztenyemassza
2 bögre liszt
fél bögre olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
a bögre mérete kb. 2 dl-es volt és ebből a mennyiségből 12 db szép nagy méretű muffin lett


Első lépésben a tojást, cukrot és a tejfölt elkevertük jó alaposan. Utána egy villával összenyomtam a gesztenyemasszát és szintén hozzákeverte a tojásos masszához. A két bögre lisztben elkevertem a sütőport és hozzáadtam a masszához az olajjal együtt. A muffin sütőformámat kibéleltem a papírkapszlikkal, majd belekanalaztuk a gesztenyés alaptésztát. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem. Dekorálásnak került még egy-egy szem rumosmeggy a tetejére:D