Diós habos szelet

  • 2014.04.02.
  • 1

Bár nem igazán szeretem a diós dolgokat, de ez a sütemény gyorsan belopta magát a szívembe kóstolás után. Viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető, könnyed, finom sütemény.Hozzávalók, amiket használtam:A tésztához:26 dkg vaj30 dkg cukor4 tojás sárgája40 dkg liszt1 csomag sütőpor6-7 evőkanál sárgabarack lekvárHabos teteje rész:4 tojásfehérje22 dkg kristálycukor20 dkg darált dióA vajat habosra kevertem a porcukorral. Utána egyesével hozzáadom a tojássárgákat. A lisztet kimérem és jól elkeverem benne a sütőport. Ezután beledolgozom a vajas-tojásos masszába. Egy nagy méretű tepsit kibélelek sütőpapírral, majd belenyomkodtam a tésztát. Megkentem sárgabaracklekvárral.A tojásfehérjéket kemény habbá vertem fel, majd hozzáadagoltam a kristálycukrot és végezetül a darált diót. Ezt a diós krémet rákentem a sárgabarack lekvárra, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. fél óráig sütöttem.

Címkék

Aprósütemény