Sárgabarackos pite

  • 2016.07.11.
  • 6

Idén végre rengeteg sárgabarack termett a telken, így lehetőségem volt jó sok sárgabarack lekvárt eltenni a téli időszakra, és szerencsére volt annyi, hogy jutott némi finom süteményre is.Hozzávalók, amiket használtam:kb. 1 kg kimagozott sárgabarack20 dkg vaj25 dkg porcukor2 evőkanál tejföl30 dkg liszt1 csomag sütőpor6 db tojásnémi fahéjjal elkevert kristálycukor a tetejéreA szobahőrmésékletű vajat habosra kevertem a porcukorral. Ezután jöttek bele egyesével a tojássárgák. Miután jól elkevertem hozzáadtam a 2 evőkanál tejfölt, majd érkezett a sütőporral elkevert liszt. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá vertem fel és végezetül óvatosan belekevertem a tésztába. A félbevágott barackokat szépen sorban belenyomkodtam a tésztába, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem. Miután kisült megszórtam fahéjas kristálycukorral még melegében. Ezután már csak azt kellett megvárni, hogy egy kicsit kihűljön és fogyasztható legyen. Ebből a tésztamennyiségből nekem egy nagy méretű tepsinyi sütemény készült.