Rakott karfiol

  • 2012.11.09.
  • 1




A rakott ételekkel egyetlen egy problémám szokott csak lenni, hogy elég sok mosatlannal jár az előkészítése. De ettől függetlenül elég sokfélét szoktam alkotni a konyhámban. Nagyon szép karfiolt vásároltam a piacon, így most őrá esett választásom. Mind a hármunknak nagyon ízlett, bár az is igaz, hogy mind szeretjük a karfiol.



Hozzávalók, amiket használtam:



1 jó nagy fej karfiol

2 kk vegeta

60 dkg darált hús

1 fej hagyma

pirospaprika, só, bors

2 bögre rizs 4 bögre víz

tejföl és sajt a tetejére



A karfiolt megszabadítottam a zöldjétől, amit gondosan félretettem drága tengerimalacainknak:D Utána megfőztem enyhén vegetával ízesített vízben.


A rizst megpirítottam egy kevés olajon, majd kétszeres mennyiségű vízzel megfőztem.


A hagymát apróra vágtam és olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a darált hús és a fűszereket, amikkel jól összesütöttem.


Egy kisebb méretű tepsit kikentem olajjal, majd az aljában helyeztem a karfiolok felét. Ezután jött a rizs fele, erre érkezett a darált hús, majd a rizs maradéka és végezetül a karfiol többi része. A tetejét megkentem tejföllel és egy kevés sajtot is reszeltem rá. 180 fokos sütőben kb. fél órát sütöttem.

Címkék

Főétel