Rakott karfiol
- 2012.11.09.
- 1
A rakott ételekkel egyetlen egy problémám szokott csak lenni, hogy elég sok mosatlannal jár az előkészítése. De ettől függetlenül elég sokfélét szoktam alkotni a konyhámban. Nagyon szép karfiolt vásároltam a piacon, így most őrá esett választásom. Mind a hármunknak nagyon ízlett, bár az is igaz, hogy mind szeretjük a karfiol.
Hozzávalók, amiket használtam:
1 jó nagy fej karfiol
2 kk vegeta
60 dkg darált hús
1 fej hagyma
pirospaprika, só, bors
2 bögre rizs 4 bögre víz
tejföl és sajt a tetejére
A karfiolt megszabadítottam a zöldjétől, amit gondosan félretettem drága tengerimalacainknak:D Utána megfőztem enyhén vegetával ízesített vízben.
A rizst megpirítottam egy kevés olajon, majd kétszeres mennyiségű vízzel megfőztem.
A hagymát apróra vágtam és olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a darált hús és a fűszereket, amikkel jól összesütöttem.
Egy kisebb méretű tepsit kikentem olajjal, majd az aljában helyeztem a karfiolok felét. Ezután jött a rizs fele, erre érkezett a darált hús, majd a rizs maradéka és végezetül a karfiol többi része. A tetejét megkentem tejföllel és egy kevés sajtot is reszeltem rá. 180 fokos sütőben kb. fél órát sütöttem.