Epres joghurthab

  • 2016.06.02.
  • 6

Kedves párom egyik este hazajött egy láda eperrel. Hirtelen felindulásból jól befalatoztunk mind belőle, de bőségesen maradt még. Sajnos az eper hajlamos a gyors megromlásra, így még aznap este készült némi eperlekvár a téli hidegebb hónapokra, de még így is maradt elég. Némi nézelődés után az interneten találkoztam ezzel a recepttel ITT,
ami nagyon megtetszett.Másnap be is szereztem a hozzávalókat és elkészítettem.Hozzávalók, amiket használtam:40 dkg eper1 nagy és egy kisebb doboz natúr joghurtfél citrom leve3-4 evőkanál cukor4 dl tejszín1 csomag zselatinElső körben az epret megszabadítottam a zöld részektől, jó alaposan megmostam, majd a citromlével és 2 ek cukorral összeturmixoltam. Közben a tejszínt felvertem kemény habbá, amibe belekerült szintén 2 ek cukor. Az eperpürét összedolgoztam a joghurttal. A zselatint egy üvegtálba szórtam egy kevés vizzel elkevertem, majd pár másodpercre mikroba tettem. Ezután jól eldolgoztam az epres-joghurtos masszába, majd hozzákevertem a felvert tejszínt is. Pár perc alaposabb keverés után poharakban adagoltam és pár órára hűtőbe tettem. Pár óra hűtés és már lehet is fogyasztani.