Fokhagymaszószos csirkecomb

  • 2013.03.07.
  • 9




Egy régi-régi, még igencsak kezdő háziasszony koromtól származó receptem, amit már nem is igazán emlékszem, hogy mikor főztem utoljára. Pár napja jutott eszembe és persze gyorsan meg is kapta kis családom vacsorára.

Hozzávalók, amiket használtam:

3 egész csirkecomb
1 leveskocka
6-8 gerezd fokhagyma
olaj
2-3 ek liszt
só, bors
tészta


Első lépésben a csirkecombokat feltettem főzni egy nagyobb lábasban annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, amiben beledobtam egy leveskockát. Miután puhára főtt a comb kivettem a léből, hagytam egy kicsit kihűlni. A hús gondosan leszedegettem a
csontról és feldaraboltam, bőrétől megszabadítottam. A főzőlevet nem borítottam ki, mert ezzel öntöttem fel a szószt. Egy serpenyőben felmelegítettem az olajat, hozzákevertem a lisztet és készítettem egy laza rántást. Mikor már kezdett barnás színe lenni a rántásnak belenyomtam a fokhagymát, amivel átforgattam benne egy kicsit. Ezután felöntöttem a főzőlével kb. 2-3 merőkanálnyi mennyiséggel, sűrű kevergetés közben egy jó sűrű
mártást kaptam. Utána már csak a szétdarabolt csirkecombokat tettem bele és így egészben főztem még pár percig. Én főtt tésztával tálaltam, de nagyon finom egy kis főtt burgonyával, vagy éppen rizzsel is.