Csicsóka krémleves házi sajttal (paneer) és gránátalmával.

  • 2013.02.06.
  • 2

A Gasztroblogok Fészbukos csoportban ma csicsóka nap van, ezért muszáj beblogolnom a tegnapi és mai levest.



Csicsóka krémlevest pontosan fél kiló csicsókából főztem. Semmi flanc, csak 1,2 liter vízben föltettem főni. Természetesen sóztam, fehér borsoztam, adtam hozzá egy teáskanál kurkumát (mert a térdem porckopására gyógyszer), és tettem bele 15 gramm friss, reszelt gyömbért. Amikor megfőtt (nagyjából 10 perc), akkor elturmixoltam.
Tálaláskor a levesbe sós panírt morzsoltam, és arra kapartam ki a gránátalma magokat. A panír készítéséről nem írok most (mert megtalálhatod a blogban, ha rákeresel), csak annyit, hogy préselés után erősen sós vízbe tettem, többször megforgattam, ettől finom sós lett. A csicsóka sajátos íze (amihez megy az édes is, a sós is, a savanyú is) nagyon harmonizált a sós sajthoz és az édeskés, savanykás gránátalma magokkal. Látványnak sem utolsó.

Ha kedvet kaptál hozzá, és nincs paneer otthon, akkor használj Feta sajtot. Isteni finom!