Tizenegy fej fokhagymapucolás 20 perc alatt

  • 2018.08.29.
  • 6

Csiliszószt főzök. Van nekem egy jól bevált szószom, amihez sok-sok fokhagymát használok. Jelen esetben tizenegy fej várt megpucolásra. Hát ezt hagyományosan nem lehet, belepistulok, amire elkészülök!Kerestem a Youtube-on módszereket. Megmutatom, melyiket találtam alkalmasnak, és után, hogy nekem hogyan sikerült.Nos ez a videó:Ez a tuti módszer, de ez a tenyérrel való csapkodás egy fej esetén még elmegy, de tizenegy esetében nem!Fogjuk a fokhagymafejet:Ezt most nem a tenyeremmel csapom szét, hanem ráteszek egy kisebb vágódeszkát,Erre csapok rá. Lehet kettőt is... A fokhagymánk szépen szétlapul.Ezután megy az edénybe. Én sokáig nem alkalmaztam a módszert, mert misztifikálták ennél a lépésnél, két egyforma fémtál kell, meg efféle. Hát nem. Kell egy edény, meg fedő, amiben jól kopog majd rázás közben. Én egy acél edényt és üvegtetőt használtam, 6-10 másodpercig erőteljesen ráztam, íme az eredmény:Láthatod, hogy a gerezdek levetkőztek, és ami nem, azt könnyen lekaparhatod...A tizenegy fej megtisztítása nem volt több húsz percnél!Na, megyek, pépesítem és a szószhoz adom!