Padlizsános lecsó, a kedvencem

  • 2016.09.21.
  • 3

Sokáig törtem a fejem, hogy milyen címet adjak? Mert amit nagyon szeretek az a lecsó és a ratuille gyermeke, de egyik sem. Több, mint a magyar lecsó, a franciákénál kevesebb. De nagyon finom, minden nap enni tudnám!Hozzávalók:1 nagy fej vöröshagyma felszeletelve,2 gerezd fokhagyma apróra vágva,1 nagy padlizsán felkockázva,3 db színes paprika felkockázva,3-4 paradicsom felkockázva,só, bors, bazsalikomElőször a padlizsánt sütöm meg. Nagyon forró serpenyőbe leheletnyi olajat teszek, csak annyit, hogy ne legyen száraz, bele a padlizsánt, és barnára sütöm állandó rázogatás, dobálás közben.Félreteszem.A hagymát olajon megkaramellizálom, azaz szép barnára sütöm.Ezután mehet rá a paprika, átforgatom, pár percig párolom.Most jön a paradicsom. Fedő alatt összerotyogtatom.Majdnem kész, amikor a padlizsánt is rádobom.Megszórom friss bazsalikommal.Volt itthon maradék csicseriborsós rizsköret, arra szedtem, és hogy a lényeg le ne maradjon öntöttem rá
Nagylegény a gáton chiliszószt. Ez nagyon kellemes, bazsalikomos, oreganós, kicsit zelleres, tehát abszolút passzol az ételhez! És nem igazán kell belőle sok, mert betyár erős! Csak az fogyassza, aki úgy érzi: nagylegény a gáton! (Bár a kis legény kevesebbet tesz belőle, és a túl erős gond megoldva).Jó étvágyat mindenkinek!.