Mákos guba házi kiflivel

  • 2020.04.25.
  • 3

Csenger egyik kedvenc desszertje, gyakorlatilag bármikor, bármennyit képes betermelni! :) Mostanában én sütöm hozzá a kifliket, így sokkal lágyabb, foszlósabb. Magát a gubát nem szoktam túlcifrázni, próbáltam már mindenféle tuninggal, sütőben sütve, mazsolával, tojáshabbal....nálunk ez rém egyszerű változat vált be. Kifli, nyakonöntve forral tejjel, megszórva mákos cukorral, vanília öntettel tálalva :)))
Teljesen pontos adagokat most nem tudok adni, általában érzésre megy. A lényeg, hogy csak annyi tejet öntsünk a kiflikre, amennyit biztosan fel tudnak szívni.A kifli receptjét
ITT
találjátok!Hozzávalók:7-8 kifli6- 7 dl tejkb. 80 g darált mák80 g cukor1 zacskó vaníliás cukor1 citrom reszelt héja (opcionális)A vaníliaöntethez:
1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 evőkanál cukor, 8 dl tejA kifliket karikákra vágjuk. Ha frissen sütött kiflikből készítjük, mindenképp várjuk meg, míg a kiflik teljesen kihűlnek, csak utána karikázzuk fel.
A tejet forraljuk fel, a mákot keverjük össze a kétféle cukorral.A kiflikarikákat
rakosgassuk egy nagyobb tálba, nálam kerek jénai, locsoljuk meg a tejjel, jól keverjük át, hogy a tejet teljesen magába szívhassa. Szórjuk meg reszelt citromhéjjal.
Végül a pudingporból készítsük el az öntetet és még melegen tálaljuk.