Kefires lángos

  • 2014.10.02.
  • 1

Szeretem ezt a lángos receptet,
gyorsan és könnyen elkészíthető, a tésztája finom, nem szívja meg magát olajjal :) Percek alatt el szokott fogyni :)50 dkg liszt5 g szárított élesztő2,5 dl kefir1 kiskanál só1 evőkanál olajolaj a sütéshez




A szobahőmérsékletű hozzávalókat kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk, közepesen lágy , táltól elváló tésztát kell, hogy kapjunk. A szárított élesztő külön futtatást nem igényel, egyből belekeverhetjük a lisztbe.
A tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük, majd gombócokat formázunk (
nagyobb sárgabarack méretűt) .
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd
vizes kézzel kinyújtjuk a gombócokat és az így kapott lángosokat mérsékelt tűzön kisütjük. Oldalankét kb. 2-2 perc. Végül megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. Nálunk a fokhagymával való bedörzsölés sem maradhat el :) Jó étvágyat kívánok!