Tejszínes-sajtkrémes gombás csirkeragu

  • 2012.12.19.
  • 0










·







1 kg alsó
csirkecomb és csirke szárny felesben

·







4 nagy fej gomba

·







2 dl
főzőtejszín

·







10 dkg natúr sajtkrém

·







2 fej vöröshagyma

·







2 gerezd fokhagyma

·







só, bors, morzsolt
majoránna

·







½ kiskanál pirospaprika

·







1 csapott evőkanál liszt, olaj








A combokat, szárnyat megmossuk, a szárnyakról a vékonyabbik szárnyrészt
levágjuk, a cicusunk nagyon fog neki örülni :-) Majd
a szárnyakat a porcnál ketté vágjuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk. Egy
nagyobb serpenyőben vagy lábasban kevés olajon lassú tűzön megdinszteljük, majd
rádobjuk a csirkehúst. Fehéredésig pirítjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük,
sóval, borssal, két-három csipetnyi majoránnával. Jól átkeverjük, beletesszük a
zúzott fokhagymát is. Majd a tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, és
felöntjük kb. 2 dl
vízzel.



Fedő alatt
puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, kb. fél óra, hozzáadjuk a
megtisztított és nagyobb darabokra vágott gombát is. További 10 perc
után
hozzáadjuk a tejszínt és a sajtkrémet is. A főzés során esetlegesen elfőtt
vizet pótoljuk, de nem biztos, hogy szükséges. Lassú tűzőn egyszer felforraljuk.
Egy kanálnyi lisztet kevés vízzel csomómentesre keverünk és ezzel besűrítjük a
ragut.
Főtt rizzsel vagy tésztával
tálaljuk .




Jó étvágyat
kívánok!




Címkék

Raguk Hal