Svéd gombasaláta

  • 2014.11.01.
  • 0

50 dkg gomba1 közepes fej vöröshagyma25 dkg konzerv paradicsom (egész)1 kis konzerv paradicsompürésó, bors, cukor, citromlé, babérlevélolaj A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát. Eddig mindig friss gombából
készítettem, de most kipróbáltam valami mást.
Az Aldiban vásároltam üvegben eltett gombát, 3-4 fajtát tartalmaz. Eddig csak pizzára használtam, gondoltam kipróbálom vele a salátát. Jó ötlet volt, nagyon finom lett :) Ha friss gombát használunk, akkor megpucoljuk és vékony szeletekre vágva adjuk a megdinsztelt hagymához. A gomba után hozzáadjuk a paradicsomot, paradicsompürét sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük borssal, cukorral, citromlével. . Mi borsosabban szeretjük, ezért adtam neki bőven.Beleteszünk 2 babérlevelet és fedő alatt 15- 20 percig pároljuk. Amikor a paradicsomok szétfőttek és a mártás besűrűsödött, készen van. Hagyjuk kihűlni, ha szükséges, utána ízesíthetünk. Kivesszük a babérleveleket és jól lehűtve tálaljuk. A gyerekeim pirítóssal szeretik a legjobban :) Jó étvágyat kívánok!