Brownie

  • 2018.11.07.
  • 0

Életem első kísérlete ezen a téren, de így elsőre is igazán jól sikerült. :) Kívül roppanós, belül omlós, puha...mellé egy kis vanília fagyi...:)30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé25 dkg porcukor vagy 30 dkg nádcukor 4 M-es tojás12 dkg vaj15 dkg lisztegy evőkanálnyi rumaromacsipetnyi só

A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk,majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a rumaromát.Az egész tojásokat a cukorral együtt jó habosra keverjük, legjobb a robotgép legmagasabb fokozatán dolgozni. Szép sűrű, fényes habot kell, hogy kapjunk.
A felvert tojáshabba belekeverjük a kihűlt csokikrémet. Majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet, megsózzuk és a robotgép legalacsonyabb fokozatán összekeverjük.
Egy 20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral,
(az enyém pár centivel nagyobb) beleöntjük a masszát és simára egyengetjük.
180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tetején már érezhető a vékony réteg, picit repedezik.....de óvatosan megnyomkodva alatta még puha.
Langyosan szeleteljük.


Kis segítségem is volt! :)