Ropogós , fűszeres csirkeszárnyak sült burgonyával

  • 2013.01.04.
  • 4










·







1 kg csirkeszárny,

·







1 zacskó Fűszeres
csirkeszárnyak
fűszerkeverék

·







2-3 gerezd fokhagyma

·







1 kg burgonya

·







2 evőkanál zsír





A család egyik
kedvenc étele sült, ropogós csirkeszárny, de hosszú út vezetett idáig. A
gyerekek nem nagyon voltak hajlandóak szárnyat enni, ezért azt találtam ki,
hogy nem csak a kis vékony csontos részt vágom le, aminek a macsek nagyon örül, hanem a v alakú szárnyat is
a porcnál kettévágom. Így aztán már semmi nem emlékeztetett
szárnyi mivoltára….És személy szerint bátran
állítom, hogy a csirkén ezeknek a kis szárnyacskáknak van a legfinomabb,
legpuhább húsa.



Miután
feldaraboljuk a szárnyakat bedörzsöljük a

fűszerkeverékkel és lefedve legalább két órára a hűtőszekrénybe tesszük.


Előveszünk egy
nagyobb tepsit, beletesszük a csirkeszárnyakat,
majd köré rendezgetjük a megpucolt, karikákra
vágott burgonyát, félbe vágott fokhagymagerezdeket. A burgonyát
enyhén megsózzuk, két evőkanálnyi zsírt ide-oda pöttyintünk, majd az egészet
lefedjük fóliával. 200 fokos sütőben kb. 35 percig pároljuk, majd a fóliát
levéve a szárnyakat ropogósra sütjük. Külön vizet nem kell hozzá adni.



Jó étvágyat
kívánok!









Címkék

Sültek Hal