Ropogós , fűszeres csirkeszárnyak sült burgonyával
- 2013.01.04.
- 4
·
1 kg csirkeszárny,
·
1 zacskó Fűszeres
csirkeszárnyak
fűszerkeverék
·
2-3 gerezd fokhagyma
·
1 kg burgonya
·
2 evőkanál zsír
A család egyik
kedvenc étele sült, ropogós csirkeszárny, de hosszú út vezetett idáig. A
gyerekek nem nagyon voltak hajlandóak szárnyat enni, ezért azt találtam ki,
hogy nem csak a kis vékony csontos részt vágom le, aminek a macsek nagyon örül, hanem a v alakú szárnyat is
a porcnál kettévágom. Így aztán már semmi nem emlékeztetett
szárnyi mivoltára….És személy szerint bátran
állítom, hogy a csirkén ezeknek a kis szárnyacskáknak van a legfinomabb,
legpuhább húsa.
Miután
feldaraboljuk a szárnyakat bedörzsöljük a
fűszerkeverékkel és lefedve legalább két órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Előveszünk egy
nagyobb tepsit, beletesszük a csirkeszárnyakat,
majd köré rendezgetjük a megpucolt, karikákra
vágott burgonyát, félbe vágott fokhagymagerezdeket. A burgonyát
enyhén megsózzuk, két evőkanálnyi zsírt ide-oda pöttyintünk, majd az egészet
lefedjük fóliával. 200 fokos sütőben kb. 35 percig pároljuk, majd a fóliát
levéve a szárnyakat ropogósra sütjük. Külön vizet nem kell hozzá adni.
Jó étvágyat
kívánok!