Kókuszkocka baracklekvárral

  • 2019.11.15.
  • 8

Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye, nem is értem miért nem sütöttem már évek óta. Valamelyik nap szembejött velem a neten, gondoltam itt az idő! A régi receptet kiegészítettem egy kis házi baracklekvárral, enyhén savanykás íze nagyszerűen kiegészíti az édes, rumos- kakaós ízvilágot. A gyerekeknek nagyon ízlett... :)A tészta hozzávalói:40 dkg liszt15 dkg kristálycukor10 dkg vaj2 dl tej3 evőkanál méz2 tojás2 csomag vaniliás cukor vagy 2 evőkanál rumaroma1 csomag sütőpor4-5 evőkanál baracklekvárA mázhoz:20 dkg vaj20 dkg porcukor1 dl tej3 evőkanál cukrozatlan kakaóporrumaroma ízlés szerintKókuszreszelék a tetejére.A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral, a tojásokkal, hozzáadjuk a mézet és a vaníliás cukrot.
Hozzáadjuk a langyos tejet is.Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.Egy kb 22x32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd óvatosan beleegyengetjük a tészta felét.A tésztára 4-5 evőkanál baracklekvárt halmozunk, egy tompa késsel vagy fakanállal elsimítgatjuk, majd a maradék tésztát is ráborítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.A sütőből kivéve néhány percig állni hagyjuk, majd rácsra tesszük és kihűtjük.Hidegen szeleteljük.A kakaós masszához:A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot. Én dupla falu edénykében szoktam.
A kakaóport forró tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukros vajhoz.
Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a rumaromát.Miután a kakaómassza kihűlt, egyenként belemártogatjuk a felkockázott tésztát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.Jó sütögetést kívánok!