Tejszínes csirkés zöldbableves

  • 2016.07.17.
  • 7

fél kg vágott zöldbab (nálam fagyasztott)40 dkg filézett csirkecomb2 sárgarépa2-3 burgonya1 kisebb vöröshagyma só, bors, morzsolt majoránna2 dl 22%-os főzőtejszín (Lidli)5 dkg margarin
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a margarinon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott csirkehusit, felöntjük kb 3 dl vízzel, megsózzuk és fedő alatt 15 perc alatt puhára főzzük. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldbabot, karikákra vágott répát, felkockázott burgonyát és további kb egy liter vizet. Ízlés szerint borsozzuk, megszórjuk majoránnával.Végül belekeverjük a tejszínt is és egyet rottyantunk rajta.
Jó étvágyat kívánok!

Címkék

Levesek