Francia saláta ropogós töltött kiflivel

  • 2014.10.12.
  • 3

A családban mindenki szereti a majonézes salátákat, most a francia volt soron :) Szeretem, mert sok mindenhez passzol, de leginkább sültek, melegszendvics mellé szoktam tálalni. Most egy nagyon egyszerűen elkészíthető töltött kiflit sütöttem mellé, a siker garantált volt :) A francia salátához a hozzávalókat nem szoktam pontosan mérni, éppen ahogy adódik, de körülbelül így szokott kinézni:fél kg burgonya2-3 sárgarépa2
kisebb fehérrépaegy konzerv zöldborsó (kb 25 dkg)2 savanykásabb alma3-4 db csemege uborka2 tojás sárgája, 1 kiskanál mustár, 1,5 dl olaj,
só, cukor, citromlé a majonézhez + 2 nagy doboz tejfölA töltött kifli hozzávalói:4 kifli1dl tej30 dkg baromfi párizsi vagy toast sonkapetrezselyemzöld, őrölt bors
A burgonyát, fehér és sárgarépát puhára főzzük, majd ha kihűlt, lehetőség szerint kis kockákra vágjuk. Ha vékonyka répáink vannak, karikázhatjuk is. A burgonyát héjában főzzük meg.
Az almát megpucoljuk, és szintén kockára vágjuk.
A majonézhez a tojássárgákat elkeverjük egy kiskanál mustárral, majd folyamatosan kevergetve lassan hozzácsurgatjuk az olajat. Végül belekeverjük a tejfölt, ízesítjük sóval, borssal, kevés citromlével. A felaprított zöldségeket, zöldborsót egy nagy tálban összekeverjük és hozzáadjuk a tejfölös majonézt. Alaposan átkeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. 2-3 óra hűtés után tálaljuk. Másnap szerintem sokkal finomabb, az ízeknek van ideje összeérni :)

A kifliket félbevágjuk, a belsejét kiszedjük és langyos tejbe áztatjuk. A párizsit vagy sonkát megdaráljuk, ízlés szerint borsozzuk, hozzáadunk némi apróra vágott petrezselymet, majd hozzákevejük a tejbe áztatott kiflibelsőt. Végül az egészet visszatöltjük a kiflikbe és 220 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük.