Zabpelyhes rántott csirkemell, sütőben sütve

  • 2017.02.11.
  • 3

Mostanában sokat kísérletezek a rántott hússal. Nagyon szeretem, többféle módon szoktam készíteni. A hagyományos bundával olajban sütött helyett, az utóbbi időben ez a zabpehelybundában sült lett az abszolút kedvenc. Egészséges, nem tocsog a zsírban és nagyon finom. Kívül ropogós, belül omlós puha marad a husi. :)4-5 szelet csirkemelllfilé4 evőkanál zabpehelyliszt2 tojássóőrölt bors (opcionális)kb. 10-14 dkg apró szemű zabpehely2 csipetnyi őrölt pirospaprikakb. 2 evőkanál olívaolajA hússzeleteket megmossuk, lecsepegtetjük. A tojásokat felverjük egy mélyebb tányérban, megsózzuk. A zabpelyhet, borst, pirospaprikát összekeverjük, picit megsózzuk.Bepanírozzuk a husikat, liszt, tojás, zabpehely.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, enyhén lekenjük olívaolajjal és rátesszük a bepanírozott szeleteket. A tetejüket lekenjük olajjal, ha van olajspriccelőnk, könnyebb dolgunk van.200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk.Párolt zöldségkörettel tálaltam.Jó étvágyat kívánok!