Sárgabarackos pite

  • 2016.07.20.
  • 6

1 kg sárgabarack60 dkg liszt25 dkg cukor (nálam nádcukor)25 dkg vaj vagy margarin2 tojás + 1 a tetejére1 zacskó sütőpor8 evőkanál búzadara 2 zacskó vaníliás cukorfahéjkb 1,5 dl tejporcukor a tetejéreEgy nagy tálban összegyúrjuk a szobahőmérsékletű hozzávalókat. Liszt, sütőpor, lágy vaj, tojás, só, cukor. 10 percig pihentetjük.A tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk.Az egyik felét sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe helyezzük Megszórjuk 5 evőkanál búzadarával, majd ráhelyezzük a kimagozott, felezett barackokat, héjukkal lefelé. Megszórjuk a maradék darával,
fahéjjal, vaníliás cukorral majd rátesszük a másik réteg tésztát.
A tetejét lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk.180 fokos előmelegített sütőben, légkeverésesben 160 fokon 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha
a teteje nagyon pirul, fedjük le alufóliával.Kihűlés után szeleteljük, a tetejére porcukrot szórunk.
Jó étvágyat kívánok!