Sertéspörkölt bulgurral

  • 2016.10.12.
  • 1

A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . A bulgur nagy előnye a rizzsel szemben, hogy
szemek soha nem tapadnak össze és sokkal hamarabb elkészül. A bulgur gazdagabb ásványi anyagokban, rostokban és vitaminokban mint a fehér rizs vagy a kuszkusz. Szeretem! :))1 kg sertéstarja4 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 1-1 paprika, paradicsomsó, bors, pirospaprika, morzsolt majoránnacsipetnyi őrölt kömény zsír vagy olaj (nálam zsír)20 dkg bulgur
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. Ehhez az adaghoz egy evőkanálnyit tettem.
Beletesszük a felkockázott húst és felöntjük annyi vízzel ami éppen, hogy csak ellepi. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, megszórjuk majoránnával, pici köménnyel.Lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Ha szükséges, utánaízesítünk.
A bulgurt megmossuk, majd kétszer annyi enyhén sós vízben feltesszük főni. Lassú tűzön, fedő alatt kb. 10 perc alatt megpuhul.
Jó étvágyat kívánok!

Címkék

Tokány Húsok