Sült kacsamell

  • 2020.04.01.
  • 4

Néhány kacsamell és comb lapult a fagyasztóban, éppen ideje volt megsütni. Sokan félnek a kacsasütéstől, mondván száraz cipőtalp lesz a vége. Én évek óta az alábbi módon sütöm, legyen az egész kacsa, comb vagy a mellrésze. Elronthatatlan! A végén ropogós bőrű, omlós kacsahúsi kerül a tányérra...:)Hozzávalók:pár db kacsamell2 evőkanál olajsóA kacsamellet és combot, nálam 3-3 db, egy enyhén kiolajozott jénai tálba fektetünk, enyhén sózzuk. Fűszerezést nem igényel, külön vizet sem teszünk hozzá! Opcionálisan tehetünk hozzá 2-3 gerezd fokhagymát.
A jénait a tetejével együtt betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Másfél óráig, légkeveréses módban sütjük, majd levesszük a fedőt és ha lehet, grill módban addig sütjük, míg a teteje ropogósra pirul. Nálam ez kb. további 20 perc volt, 200 fokon. Ha nincs grill funkció, akkor felső sütés.
Pürével tálaljuk, párolt káposzta vagy egyéb savanyúság illik mellé, nálam most paradicsomsaláta volt. Ehhez pár paradicsomot vékonyan felszeletelünk, sózzuk, egy kanál cukorral ízesítjük, pici ecettel összekeverjük .Jó étvágyat kívánok!

Címkék

Sültek Húsok