Zöldborsós pulykatokány

  • 2020.03.29.
  • 5

Hozzávalók:50 dkg pulykacomb10 dkg bacon vagy császárszalonna1 vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 kisebb paprika1 paradicsomkb. 20 dkg zöldborsó (nálam fagyasztott)só, bors, majoranna, őrölt pirospaprika1 csapott evőkanál liszt2 db közepes méretű csemege uborka (opcionális)olajA felkockázott császárszalonnát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szintén felkockázott hagymát, pár percig dinszteljük, majd beletesszük a
kis darabokra vágott paradicsomot, paprikát.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük, majd a serpenyőt levesszük a tűzről és meghintjük pirospaprikával. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a többi fűszert is.Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a kockázott husit, felöntjük kb. 2,5 dl vízzel és lefedve, kis lángon kb. 40 percig főzzük. Néhányszor átkeverjük és pótoljuk a vizet, ha szükséges.Amíg a hús puhul, a zöldborsót hagyjuk felolvadni, így más csak pár percig szükséges főzni.Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a karikákra vágott uborkát. Néhány perc alatt a zöldborsó is megpuhul. Ha szükséges, most lehet utána ízesíteni, az esetlegesen elpárolgott vizet pótolni.Egy csapot evőkanál lisztet kb. 1 dl vízben csomómentesre keverünk és ezzel sűrítjük be a tokányt.
Tálaláskor ízlés szerint tejfölt is adhatunk hozzá.Tarhonya vagy rizs illik mellé.Jó étvágyat kívánok!

Címkék

Tokány Raguk