Tejszínes rókagombaleves

  • 2016.10.10.
  • 1

Múlt héten sikerült rókagombát vennem, sokkal jobban szeretem a csiperkénél, teltebb, markánsabb íze van. Gyorsan főztem is egy levest belőle, bulgurral gazdagítva. Mostanában sokszor illesztem be a bulgurt az étrendbe, főleg levesbetétként vagy pörköltek mellé köretnek. Szerencsém van, mert a gyerekeim is szeretik, azt mondták sokkal jobban ízlik nekik, mint a rizs. :)50 dkg rókagomba3 sárgarépa2 fehérrépa2 burgonya1 közepes vöröshagyma2 gerezd fokhagyma4-5 evőkanál bulgur (Spar, előfőzött)2 dl 22% -os tejszín (Lidl)só, bors, pirospaprika, csipetnyi morzsolt majoránnaolaj A zöldségeket, gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük majd levesszük a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát.
Beledobjuk a zöldségeket, gombát, burgonyát , a bulgurt és felöntjük kb. 1,5 - 2 liter vízzel.
Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, megszórjuk majoránnával.
Fedő alatt puhára főzzük. Mire a zöldségek megpuhulnak a bulgur is kellőképpen megduzzad.
Végül belekeverjük a tejszínt is. Nem forraljuk újra, mert a tejszín megcsomósodik.
Tálaláskor megszórhatjuk friss petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánok!

Címkék

Levesek