Kukoricás-kolbászos muffin

  • 2013.06.27.
  • 3






·






25 dkg liszt

·






2 tojás

·






1 - 1 dl natúr joghurt, tejföl

·






só, bors, 1 kiskanál sütőpor, 1 csipetnyi szódabikarbóna

·






10 dkg morzsolt kukorica

·







7 dkg puha, füstölt parasztkolbász

·






20 dkg reszelt trappista sajt


A családban inkább a sós muffinoknak van sikere, ezt
nemrég sütöttem az alapján, hogy mit talátam a hűtőben. Gyorsan elfogyott :-))




A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeveresésest 160-ra. A tészta hozzávalóit a kukorica, a kolbász, és sajt kivételével egy tálban alaposan összekeverjük. Egy fél
kiskanálnyi sót és ízlés szerint borsot adunk hozzá, végül hozzákeverjük
a kis kockákra vágott kolbászt, kukoricát, 5 dkg reszelt sajtot. Krémszerű tésztát kell, hogy kapjunk, ha nagyon sűrű lenne, kis tejjel lazíthatjuk. A formát kikenjük margarinnal, majd a tésztát egyenlően elosztjuk a formákban, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 20-25 perc alatt készre
sütjük.