Húsvéti nyuszitorta

  • 2012.04.11.
  • 1




Hozzávalók:

2 db piskóta tortalap, 23 cm átmérőjű:

3 tojás
9 dkg cukor
6 dkg liszt

- a tojások fehérjét felverjük, egyenként hozzáadjuk a sárgáit, végül a szitált lisztet.
Papírral bélelt kerek formában 180 °C - on kisütjük a lapokat.
A felsorolt adalékok egy lapra vonatkoznak.
A lapokat hagyjuk kihűlni.
Legjobb legalább előző nap kisütni, másnap könnyebben kezelhető a tortalap.

Krém:

3 dl habtejszín
20 dkg fehér csokoládé
10 dkg vaj / margarin

- a tejszínbe daraboljuk a csokit, kevergetve felforraljuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
Robotgéppel alaposan kihabosítjuk, kis adagokban elkeverjük az előzőleg szintén habosra kavart vajjal.
A két piskóta lapot elfelezzük, én még vízszintesen is elfeleztem a lapokat, így több rétegű lett a torta.
A figurát a következő képen látható módon állítjuk össze:



Forrás itt!