Almahabos torta sütés nélkül

  • 2012.09.10.
  • 9











Hozzávalók:



80 dkg tisztított alma
(kb.)

10 dkg cukor - tetszőleges

2 dl fehér bor (alkoholmentesen: narancslé)

1 mokkáskanál őrölt fahéj

15-20 db babapiskóta

1 csomag (20 g) zselatinpor

1 dl víz

5 dl habtejszín



Elkészítés:



A tortához egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos
tortaforma szükséges, vagy pedig egy tetszőlegesen beállítható tortakarika.



Az aprított almát a
cukorral és a borral puhára főzzük, fahéjjal ízesítjük.

Egészen pépesre, egynemű
kásás állagúra turmixoljuk, és hagyjuk kihűlni.



A zselatint a vízbe
áztatjuk, kis lángon állandóan kevergetve áttetszőre feloldjuk úgy, hogy nem
melegítjük forrásig.

A langyos, folyékony
zselatinhoz keverünk 2-3 evőkanál almapépet, és így adjuk a nagyobb
mennyiséghez.

A tejszínből kemény habot
készítünk, és kisebb adagonként hozzáadjuk az almához.



A babapiskótákkal kirakjuk
a forma alját.

Én előtte megmártogattam
őket édes vermutban, de nem létfontosság mártogatni.

Erre kerül egy réteg
almahab, babapiskóta, és hab.

Nálam a második sorba csak
darabolt piskóta került, mert annyival gazdálkodtam, amennyi maradékom volt
korábbról.



Hűtőbe tesszük dermedni
másnapig, tálalás előtt tetejére őrölt fahéjat hintünk.









Finom, könnyű habos
édesség!