Méteres kalács (paleo)

  • 2017.04.03.
  • 1

Régóta tervezgettem ezt a süteményt, most végre volt elég időm az elkészítésére. Mennyiségre nagyon sok, úgyhogy ha valaki csak "fél méternyit" szeretne elkészíteni, akkor annak azt javaslom, hogy a kisült piskótákhoz csak a meggyes krém és csoki bevonat felét készítse el, A maradék piskótákat ezekhez az édes reggelikhez is felhasználhatjuk. Francia bundás kenyér (recept itt), csak magában narancs krémmel (recept itt), citromkrémmel (recept itt) vagy gránátalma krémmel (recept itt)
megkenve, de készülhet csokis toast (recept itt) is belőle.Hozzávalók:a sárga piskótához:10 dkg kókuszreszelék8 gramm
konjac liszt8 dkg porrá őrölt eritrit6 tojássóa barna piskótához:
8 dkg kókuszreszelék2 dkg holland kakaó8 gramm
konjac liszt10 dkg porrá őrölt eritrit6 tojássóa krémhez:30 dkg Totu krém30 dkg kókuszolaj12-15 dkg eritrit30 dkg lecsepegtetett, magozott, cukormentes meggybefőtt vagy kimagozott friss meggya bevonathoz:4 dl kókuszkrém (nálam most cocomas)20 dkg paleo étcsokoládéA sárga piskótához a kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. A szilikon
őzgerincformába (én ezt használtam, a mágikus lap nélkül) öntve,
175 fokra előmelegített
sütőben 40-45 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. A barna piskótát ugyanígy készítjük el, csak természetesen a kakaóval kiegészítve. A kihűlt tésztákat 1 centi vastag szeletekre vágjuk. Minden szeletet vastagon megkenünk a meggyes krémmel, amit úgy készítünk el, hogy valamennyi hozzávalóját turmix gépbe téve, sima egynemű krémmé dolgozzuk. Ha lágynak éreznénk a krémet, felhasználás előtt, kis időre hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A szeleteket összetapasztjuk. A méteres kalácsot lekenjük a csokikrémmel, amihez a kókuszkrémet felmelegítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük az összetördelt csokoládét. Akkor jó, ha sima, egynemű és bársonyos a krém. Visszahűtjük, nehogy megolvassza a meggyes krémet. Az összeállított süteményt szeletelés előtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Srégen vágjuk fel.Többen kérdeztétek a
ToTut
és a tojásrudat hol lehet beszerezni.
Itt
tudtok érdeklőni.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.