Táblás csoki

  • 2013.12.05.
  • 4

Semmi extra, csak anyai büszkeség... Nem én készítettem, hanem a kisebbik lányom a mai Mikulás bulira szánt csomagjába. Ez most nem paleo, de ahhoz is találtok ötletet ide kattintva. A csokitábla készítő formát hozzá a GasztroShopban lehet megvásárolni. Nem paleo táblás csoki készítésénél csupán a képzeletünk szabhat határt, bármilyen csokoládé jó hozzá, legyen az tej, fehér vagy ét. A rátétek lehetnek cukorkák, drazsék, magok, aszalványok, kandírozott virágok, chipsek, gumicukrok, cukorgyöngyök stb. Panna ezeket választotta hozzá:Hozzávalók:10 dkg tejcsokoládékókusz chipskandírozott ibolya (Julius Meinl)"aranyozott" :) csokoládé (Julius Meinl)Az apróra tördelt csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a formába töltjük. Óvatosan az asztalhoz ütögetjük, nehogy levegőbuborékok maradjanak a csokiban. Ízlés szerint megszórjuk a fentebb felsorolt feltétekkel. A formát hűtőszekrénybe tesszük, amíg a csokoládé meg nem dermed. Akkor jó, ha magától kipattan az egész tábla a formából. Nem érdemes feszegetni, erőltetni a kiszedését, mert könnyen eltörhet, ha elég türelmesek vagyunk kijön az egész tábla minden erőfeszítés nélkül a formából.A Facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.