Sárgabarack lekvár (paleo)

  • 2017.07.22.
  • 4

Annak idején hagyományosan így raktam el. Aztán valahogy elriasztott a befőzésétől az a tény, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható paleos sárgabarack lekvárok szinte kivétel nélkül mind folyósok. Idén viszont megvilágosodtam lekvár ügyileg és a képen jól látható milyen állagúra sikerült elkészítenem. A sárgabarack héját én azért szedem le, mert a héja savanyú (én a héjjal készült lekvárokat enyhén keserűnek is érzem) és sokkal több édesítőt kell hozzáadni, mint így. A héj eltávolítása így, ahogy én csinálom pedig csak pár perces munka.Hozzávalók (3 db 3 dl-es üveghez):1,5 kg sárgabarack10 dkg eritrit1 dkg pektinA sárgabarackokat 1 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd kiszedjük belőle. A héját lehúzzuk róla (én eldobható vékony gumikesztyűben szoktam dolgozni, így nem fogja meg a kezem), magját eltávolítjuk. Főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk az édesítővel elkever pektint. Botmixerrel pürésítjük. Nagy lángon a forrástól számított 4-5 percig főzzük, miközben gyakran megkeverjük. Azonnal, forrón csavaros tetejű üvegekbe tesszük. Lezárjuk, majd 5 percre fejtetőre állítjuk.
Meggyőződünk róla, hogy a tetőnél nem ereszt
(azonnal észrevesszük, ha fejtetőre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni. Ennyi...A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!