Csekonics kuglóf

  • 2013.04.29.
  • 8




Hozzávalók:





5 db tojás

10 dkg méz

10 dkg porcukor

1,5 dl olaj

15 dkg finomliszt

1 teáskanál sütőpor

5 dkg kakaó



továbbá:

10 dkg baracklekvár

10 dkg étcsokoládé


3 evőkanál tej

5 dkg vaj




Egy őzgerincformát kiolajozunk, kilisztezünk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a porcukorral kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a
mézzel, majd folytatva a keverést vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat. A tojáshabot és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet felváltva, óvatosan hozzáadjuk.
A masszát a formába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük.
A kuglóf tetejét bekenjük a baracklekvárral, majd bevonjuk csokoládémázzal, amihez a csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejet is. Miután megdermedt a csokoládé szeleteljük.



A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.