Csekonics kuglóf
- 2013.04.29.
- 8
Hozzávalók:
5 db tojás
10 dkg méz
10 dkg porcukor
1,5 dl olaj
15 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
5 dkg kakaó
továbbá:
10 dkg baracklekvár
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál tej
5 dkg vaj
Egy őzgerincformát kiolajozunk, kilisztezünk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a porcukorral kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a
mézzel, majd folytatva a keverést vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat. A tojáshabot és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet felváltva, óvatosan hozzáadjuk.
A masszát a formába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük.
A kuglóf tetejét bekenjük a baracklekvárral, majd bevonjuk csokoládémázzal, amihez a csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejet is. Miután megdermedt a csokoládé szeleteljük.
A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.
A szerzőről
Tücsökbogár konyhája