Áfonyás pite (paleo)

  • 2017.08.17.
  • 0

Tulajdonképpen a paleo túró morzsát házasítottam össze a sárgabarackos pitével, csak éppen sárgabarack helyett áfonyát használtam.Hozzávalók:
a tésztához:fél csomag
Magiszt-mentes nyújtható tészta alapliszt2,5 dkg porrá őrölt eritrit2 L-es tojás2,5 dkg víz10 ml citromlé4 dkg folyékony kókuszolaja kenéshez:1 evőkanál kókuszolajaz áfonyás réteghez:40 dkg áfonyafél dl víz1 dkg pektin5 dkg eritrita felső réteghez:25 dkg
ToTu
2 tojás2,5 dkg nyílgyökérliszt
3 evőkanál eritritfél vaníliarúd kikapart magjai1 dl cocomas
2,5 dkg szoba hőmérsékletű kókuszolaj
fél kezeletlen citrom héja és leveA tésztához
habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert lisztet. Egynemű tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hőmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idő hűtőszekrénybe kell majd tenni. A tésztát
kókuszolajjal kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 175 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. Az áfonyás réteghez az áfonyát a vízzel addig főzzük amíg a szemek szétesnek és levet eresztenek. Hozzákeverjük az eritrittel elkevert pektint és még 5 percig főzzük. Félretesszük. A felső réteghez a

tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a többi hozzávalóval együtt turmixgépben vagy késes aprítóban egynemű masszává dolgozzuk. Fellazítjuk a tojáshab harmadával. Óvatosan, hogy össze ne törjük hozzáforgatjuk a maradék habot is. A pitetésztába töltjük az áfonyát, majd óvatosan rákanalazzuk a felső réteget. Elsimítjuk, majd a sütőbe visszatéve, tartva a hőfokot 35-40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd szeletelés előtt pár órára (a legjobb egy egész éjszakára) hűtőbe tesszük dermedni.
A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.