Gyümölcsös kosárka (paleo)

  • 2016.08.09.
  • 6

Igazándiból ez a kapros túrós lepény második felvonása. Ha valaki több félét szeretne sütni, akkor így akár 5 féle dolgot is készíthet minimális plusz munka befektetéssel, hiszen, a tészta ugyanaz, egyszerre be lehet gyúrni. A krém is a kapor kivételével, tehát azt is egyszerre le lehet turmixolni és a szétosztás után bekaprozni a lepényhez valót. Ha nincs kis pitetál, akkor használhatunk hozzá 1 nagy hagyományosat is.Hozzávalók:
a tésztához:fél csomag
Magiszt-mentes nyújtható tészta alapliszt2 L-es tojás25 ml víz10 ml citromlé4 dkg folyékony kókuszolaja kenéshez:1 evőkanál kókuszolaja túrós töltelékhez:
30 dkg
ToTu
8 dkg eritritol
2 tojássárgája1 kezeletlen citrom héja és levefél dl
víz
továbbá:gyümölcsök ízlés szerint(nálam málna, meggy, sárgabarack és áfonya került a pitékbe)A tésztához
habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a lisztet. Egynemű tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hőmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idő hűtőszekrénybe kell majd tenni. A tésztát 4 részre osztjuk (6 dkg körül jut egy pite tálba) majd 4 darab 12 centis, kókuszolajjal kikent hőálló pitetál aljába nyomkodjuk. Kirakosgatjuk gyümölcsökkel.
Rásimítjuk a túrós réteget, amihez minden
hozzávalóját turmixgépben vagy késes aprítóban sima krémmé dolgozzuk.
Végül 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát itt találod:http://www.paleonagykereskedes.hu/spl/265255/Paleo-lisztkeverekek