Gyömbér torta (paleo)

  • 2017.11.24.
  • 9

Az idei év nagy felfedezése ez a tészta. készítettem már belőle csak piskótát, kis dióval megspékelve (recept itt). illetve rendkívül finom gyümölcskenyeret is (recept itt).Hozzávalók:a piskótához:6 tojás10 dkg eritrit10 dkg darált dió10 dkg
Anyasüti
sütemény variációk lisztkeverék5 dkg durvára vágott dió10 dkg darált mandula10 dkg friss gyömbér reszelve10 gramm sütőpor1 kezeletlen citrom reszelt héjasóa krémhez:
4 dl
ToTu tej4 tojássárgája8 gramm zselatin15 dkg eritritvanília ízlés szerint30 dkg nem folyós, de nem is betonkemény kókuszolajA krém valamennyi hozzávalóját, a kókuszolaj kivételével közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg dermedni nem kezd hűtőszekrénybe
tesszük.
A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk az eritrittel. Hozzákeverjük a dió, mandula, anyasüti lisztkeverék és sütőpor elegyét, majd a reszelt gyömbért és a citromhéjat is. Fellazítjuk a tojáshab negyedével, majd óvatosan hozzáforgatjuk a maradék habot is. 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltjük, végül 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Három lapra vágjuk. Betöltjük a krémmel,
amihez a kókuszolajat kihabosítjuk, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a vaníliapudingot is. Arra figyeljünk, hogy a két rész nagyjából egyforma hőmérsékletű legyen amikor összedolgozzuk, nehogy ikrássá váljon a krém, ha mégis kicsapódna a kókuszzsír, könnyen korrigálhatjuk, ha a krémet vízgőz fölé téve addig és csak addig keverjük, amíg a krém kisimul. Ha a krém túl lágy 5-10 percre hűtőszekrénybe téve érhetjük el a kenhető állagot.
Minden lapra harmadnyi krém kerüljön, illetve a tetejére szánt krémmel kenhetjük meg a torta oldalait is.
Szerintem érdemes egy éjszakán át dermedni hagyni a hűtőszekrényben. Annyi idő alatt jól összeérnek az ízek. tetszés szerint vágjuk Én félbe vágtam, majd ék alakban szeleteltem.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!