Kandírozott akácvirág
- 2013.05.08.
- 3
Hozzávalók:
fehér
akácvirág
1 tojásfehérje
2-3 evőkanál vaníliás cukor
A tojásfehérjét egy villa segítségével enyhén felverjük. Az akácvirágokat eltávolítjuk a szárról, majd egy ecset segítségével egyenként bekenjünk őket a tojásfehérjével, majd megszórjuk a vaníliás cukorral. Sütőpapírra tesszük és meleg helyen 1 napig szárítjuk. Jól záródó dobozban hűvös helyen fél évig is tárolható. Felhasználhatjuk sütemények díszítésére, sült húsok ízesítésére, de önmagában is nagyon finom csemege.
Amihez használhatjuk:
Mézes libamájszeletek kandírozott akácvirággal
Mézes tündértorta
Ibolya helyett erre is tehetjük:
Kandírozott ibolyás marcipántorta
Kandírozott virágos tündértorta
A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.
A szerzőről
Tücsökbogár konyhája