Kandírozott akácvirág

  • 2013.05.08.
  • 3








Hozzávalók:





fehér
akácvirág


1 tojásfehérje

2-3 evőkanál vaníliás cukor


A tojásfehérjét egy villa segítségével enyhén felverjük. Az akácvirágokat eltávolítjuk a szárról, majd egy ecset segítségével egyenként bekenjünk őket a tojásfehérjével, majd megszórjuk a vaníliás cukorral. Sütőpapírra tesszük és meleg helyen 1 napig szárítjuk. Jól záródó dobozban hűvös helyen fél évig is tárolható. Felhasználhatjuk sütemények díszítésére, sült húsok ízesítésére, de önmagában is nagyon finom csemege.

Amihez használhatjuk:


Mézes libamájszeletek kandírozott akácvirággal



Mézes tündértorta



Ibolya helyett erre is tehetjük:
Kandírozott ibolyás marcipántorta


Kandírozott virágos tündértorta




A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.

A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.


Címkék

Virág Akácvirág