Gesztenye torta (paleo)

  • 2018.02.13.
  • 5

Ez egy nagyobb 12 szeletes torta. ha valaki kisebbet szeretne készíteni 18 centis formában tudja megsütni pontosan az anyaghányad feléből. Viszont érdemes bekalkulálni azt is, hogy ez egy nagyon finom torta. Gyorsan el fog fogyni. :)Hozzávalók:a tésztához:6 dkg kókuszliszt5 dkg kakaócsapott teáskanálnyi szódabikarbónacsipet só6 tojás5 dkg olvasztott kókuszolaj5 dkg méz5 dkg eritritfél dl víz1/2 vaníliarúd kikapart magjaia gesztenyés réteghez:50 dkg natúr gesztenyemassza10 dkg porrá őrölt eritritfél dl kókusztej (nálam most ATIP vizes, folyós része)3 cl rum1 vaníliarúd kikapart magjaia fehér réteghez:4 dl kókuszkrém (nálam most ATIP sűrű része)2-3 evőkanál porrá őrölt eritritfél vaníliarúd kikapart magjai.A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal egyneműsítjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 24 centis kapcsos tortaformába töltve, 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt. Két lapra vágjuk. Az alsó lapra kenjük a gesztenyés krémet, amivel annyi a dolgunk csupán, hogy valamennyi hozzávalóját összekeverve kihabosítjuk. A fehér réteghez a kókuszkrémet 25 percre fagyasztóba tesszük, majd a többi hozzávalóval együtt habbá verjük. A hab felét a gesztenyés rétegre tesszük. 20 percre a hűtőbe tesszük (a maradék habot is). Ez idő alatt a fehér krém még szilárdul egy kicsit, így nem folyik ki, amikor rátesszük a másik tortalapot. A betöltött torta oldalát megkenjük a maradék hab egy részével, végül díszítésként, csillagcsőrös habzsák segítségével a többiből habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Érdemes pár órára hűtőbe tenni szeletelés előtt, hogy a krémek szilárdulhassanak egy kicsi, illetve, hogy az ízek összeérjenek benne.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!