Cseresznye befőtt (paleo)

  • 2017.05.31.
  • 3

Rekord idő alatt, 1 óra 20 perc alatt sikerült üvegekbe varázsolnom 10 kg cseresznyét, a dunsztolást pedig egy egyszerű mozdulattal oldottam meg... ahogy szoktam. A tavaly így tartósított lekvárok, befőttek, savanyúságok közül egy sem romlott meg és minden megtartotta az íze mellett a színét is. Ezzel a módszerrel egyszerre akár 20-25 üvegnyi befőttet, savanyúságot, lekvárt stb. ki tudunk dunsztolni, minimális munkával.Hozzávalók üvegenként:50-60 dkg cseresznye5 dkg eritrit2 cm felhasított vaníliarúd
szénsavmentes ásványvízAz eritritet és a vaníliát csavaros tetejű üveg aljára tesszük. A cseresznyét átválogatjuk, leszárazzuk, alaposan megmossuk, Az üvegbe tesszük. Felöntjük a vízzel. Lezárjuk az üveget. Meggyőződünk róla, hogy a tetőnél nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetőre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni. Ennyi...A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!