Mozart golyó sütés nélkül (paleo)

  • 2017.10.10.
  • 6

A párom szerint az idei év legfinomabb sütés nélküli desszertjét sikerült elkövetnem a hétvégén. Nem mondom, hogy nem pepecselős egy kicsit, de az érte kapott dicséret mindenért kárpótol az biztos. :)Hozzávalók 20 darabhoz:az alaphoz:dupla adag az itt található gyors marcipánból:
továbbá:a zöld réteghez 5 dkg darált zöld pisztáciaa barna réteghez 1-2 dkg kakaóa világos réteghez 5 dkg darált mandula és pár csepp mandula aromaa csokibevonathoz:20 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé1-2 evőkanál kókuszolajA marcipán negyedéhez hozzágyúrjuk a pisztáciát. 20 egyforma golyót készítünk belőle. A maradék marcipán feléhez hozzágyúrjuk a kakaót, a másikhoz pedig a mandulát és a mandula aromát. Mindkét masszát 20-20 részre osztjuk. A kakaós tésztadarabokat ellapítjuk a tenyerünkben, majd bevonjuk vele a pisztáciás golyókat. Ezután a mandulás masszával is ugyanígy járunk el és bevonjuk vele a már barna golyókat. Legvégül a kókuszolajjal együtt, vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártogatjuk. Kidermesztjük. A maradék csokoládét zacskó sarkába kanalazva, azon kis lyukat vágva díszítjük.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!